A lámpákra vonatkozó elektromos szabványok

A lámpákra vonatkozó elektromos szabványok

A fő világítási szabványok a BS EN 60598-1 és a BS EN 60598-2, és ugyanazokon a biztonsági elveken alapulnak. Ezek a szabványok nem minden termékre kötelezőek. Ha azonban egy termék megfelel a harmonizált európai szabványnak, akkor biztonságosnak tekinthető. A LED-modulokra vonatkozó speciális követelményeket is tartalmaz. Bár ezek az előírások nem kötelezőek, a gyártók számára előnyös lehet betartani őket.

A lámpákra vonatkozó leggyakoribb biztonsági szabványok az UL és CE minősítés. Ahhoz, hogy ezek a világító termékek biztonságosként szerepeljenek a listán, ugyanazoknak a minimális biztonsági követelményeknek kell megfelelniük, mint a többi elektromos készüléknek. Ezenkívül CE-jelöléssel kell rendelkezniük, és a világítóipari szövetség által tanúsítottnak kell lenniük. Ezenkívül a LED-lámpáknak meg kell felelniük az alacsony feszültségről szóló irányelvnek, és független laboratóriumokban tesztelni kell, hogy megfeleljenek-e az IEC szabványoknak.

A nagyobb teljesítményű és melegebb lámpákat általában lámpának nevezik. A fényintenzitás az egyetlen fontos fotometriai tulajdonság. Ezért a lámpát általában általános világításban használják, például a konyhában. Ez a lámpa szabványos üvegbura alakú. A kiváló minőségű lámpa fényvisszaverő ezüst bevonattal is rendelkezik. A fényvisszaverő felület csökkenti az izzó megégésének kockázatát is.

A LED-lámpáknak meg kell felelniük az alacsony feszültségről szóló irányelvnek, ha AC adapterrel értékesítik. Megfelelnek a Kiegészítő kisfeszültség-irányelvnek is, ha az AC adapter CE-jelöléssel rendelkezik. Ezek a szabványok az 50 és 1000 VAC között működő világítóberendezésekre vonatkoznak. A világítási alkalmazások széles skálájához is rendelkezésre állnak. Egy adott típusú lámpa műszaki adataival kapcsolatos további információkért látogasson el a gyártó webhelyére, vagy lépjen kapcsolatba a szállítójával.

A LED-lámpákra vonatkozó elektromos szabványok megértése elengedhetetlen a biztonság és a funkcionalitás szempontjából. A különböző típusú lámpák teljes körű ismerete biztosítja, hogy egy izzó megfeleljen az épületre vonatkozó biztonsági és energiahatékonysági követelményeknek. A lámpa a világítási rendszer elengedhetetlen eleme. Miután jobban megértette a különböző világítási szabványokat, gond nélkül vásárolhat és telepíthet LED-lámpát. Itt talál további információkat a különböző típusú lámpákról.

A LED-lámpák teljesítményének egyenlőnek vagy nagyobbnak kell lennie a transzformátor névleges teljesítményével. Ezenkívül a LED-es lámpatestek maximális névleges teljesítménye nem haladhatja meg a világítási rendszer egy meghatározott wattját. Vásárlás előtt érdemes ellenőrizni a lámpák névleges feszültségét. A LED-ek teljesítményigényét az AS / NZS 60598 határozza meg, amely meghatározza a LED-ek teljesítményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük