Clara Driscoll Tiffany Dragonfly lámpák

Clara Driscoll Tiffany Dragonfly lámpák

Az 1890-es években Clara Driscoll, egy jól ismert festő és tájtervező megalkotta az első Tiffany szitakötő lámpákat. A lámpában kilenc szitakötő található, vízszintes szárnyakkal, két kerek zöld szemmel és kézzel vágott üvegtalppal. Szárnyai csaknem fele árnyékban vannak, teste pedig körülbelül félúton. A Tiffany stílust a természet és a meleg és hívogató fény befolyásolta.

A Tiffany szitakötő lámpák több mint egy évszázada népszerű stílusok. A lámpák bonyolult kialakítása kézzel vágott, ólomforrasztott ólomüveg felhasználásával készült. Ezt a stílust Louis Comfort Tiffany tette népszerűvé, és az 1900-as évek elején a gazdagok státuszszimbólumává vált. Az asztali lámpának két kézzel készített, rézfóliába csomagolt lámpája van. Ez az egyedi világító elem bármilyen asztalra vagy dohányzóasztalra felhelyezhető.

A Tiffany szitakötő lámpa az ólomüveg ékszerek klasszikus példája. A lámpa 192 darab vágott üveggel van borítva, piros és zöld kabókonokkal. Egy Tiffany stílusú szitakötő lámpához két 60 wattos izzó szükséges. A hagyományos függővilágítással ellentétben a szitakötő ólomüvegből készül. Ez a művészet és a design szép példája. A stílus nagyon részletes, és egy valódi pillangóra emlékeztet.

A szitakötő népszerű szimbólum, és a szépség szimbóluma. Ideális szimbólum azok számára, akik romantikus és színes lámpát keresnek. A szitakötő lámpa gyönyörű vörös szárnyakat tartalmaz bronz talppal. Ezenkívül levél alakú talppal rendelkezik, és maximum 60 wattos izzót igényel. A szitakötő ólmozott üvegből készült, antik bronz felülettel. A Tiffany szitakötő gazdag patinával rendelkezik, és a márka klasszikusa.

Ezeknek a Tiffany szitakötős lámpáknak a dizájnja ikonikus. Aranyozott szitakötő alappal, kontrasztos fehér üveggel és tózöld-zölddel rendelkeznek. A bonyolult ékszeres gyémánt szárnyak és szemek tökéletes választássá teszik egy elegáns nappaliba. Ezek a modern változatok minden helyiséget kiemelnek, és egy csipetnyi stílust és eleganciát adnak hozzá. A lámpa kék talpa is szép klasszikus kiegészítője a kollekciónak.

A Tiffany szitakötő lámpa különböző méretekben kapható. Ezek a lámpaernyők 18 * 12 hüvelyk méretűek lehetnek. Ólomüvegből készülnek galvanizált felülettel, ami megőrzi a fényminőséget és a lámpatest textúráját. Ez a fajta szitakötő lámpa üvegből készült, és bármilyen asztalra tökéletes. Az E27 csavar talpa más típusú lámpákhoz is alkalmas. A lámpa színei és mintái élénkek és élénkek, a fémtalp pedig elegáns és modern.

A másik leghíresebb Tiffany szitakötő lámpa az art deco Tiffany csillár, amelyet Clara Driscoll talált fel. Ez az üveglámpa bronz szárnyakkal és piros háttérrel rendelkezik. A Tiffany Studios készítette, és az ikonikus modell egyik legnépszerűbb példája. Ez a csúcskategóriás Tiffany állólámpa klasszikus példája. Az ilyen típusú Tiffany padlólámpáknak számos előnye van.

Az autentikus Tiffany szitakötő lámpák kézzel készülnek, de a másolatok is ugyanezzel az eljárással készülnek. A kész lámpa pontosan úgy fog kinézni, mint az igazi, kivéve az azonosító számot. Az autentikus Tiffany lámpa nagyon szép lesz. Kialakítása egyedi, és megragadja a fényt a szobában. Gyönyörű színei miatt népszerű modell. Remek kiegészítője otthonnak, remek befektetés.

A Tiffany szitakötő lámpák nagyszerű példája a Dragonfly Empress asztali lámpa. Az Empress Dragonfly állólámpának például 192 darab kézzel vágott üvege van. Árnyékolója ólomüvegből készült. Narancssárga és zöld kabochonokkal díszített. Az Empress asztali lámpa csúcskategóriás változata drágább, mint az eredeti.

Többféle Tiffany szitakötő lámpa létezik, de az egyik legnépszerűbb a szitakötő. Eredetileg a szitakötő dizájnt Louis Comfort Tiffany készítette az amerikai piac számára. Ezt a dizájnt évtizedek óta reprodukálják, és több mint 685 000 dollárért kelt el a Sotheby’s 2018. december 13-án. Az újabb verziók azonban továbbra is nagyszerű választás a gyűjtők számára. Ez egy ikonikus lámpa remek reprodukciója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük