Kik a szakértők a Tiffany Louis Comfort lámpák javításában?

Kik a szakértők a Tiffany Louis Comfort lámpák javításában?

A Tiffany lámpa egyfajta díszlámpa, amelynek színezett üvegbúrája teljes egészében üvegből készül, általában ólomszínű üveggel. A leghíresebb eredeti a Tiffany lámpa volt, színes ólomüveg ernyőjével. Minden további lámpa ugyanabban a stílusban és mintában készült, egyetlen lapból vágott üvegből. A Tiffany lámpákat a szecessziós építészeti stílus részének tekintették. Louis Comfort Tiffany volt az, aki először alkalmazta ezt a stílust építészetében.

Az autentikus régiségeket szerető gyűjtők tudják, milyen értékesek. Az antik kereskedők nagyon kedvező áron kínálják ezeket a lámpákat. A Tiffany lámpák árnyalatait és más autentikus darabokat antik árveréseken, ingatlanértékesítéseken és személyes gyűjtőkön értékesítik. Az eredeti Louis Comfort Tiffany darabok egyediségük és szokatlan formájuk miatt nagyon drágák.

Az autentikus lámpák bonyolult üveg- és fémrészletekkel rendelkeznek. A legtöbb autentikus lámpa hét-nyolc láb magas, vastag fa vagy mahagóni, és réz vagy réz színű talppal. Némelyiknek gyönyörű fa alapja van, és olyan részleteket adnak hozzá, mint a gombok, zárójelek, virágdíszek stb. Az alapok is lehetnek egyszerűek vagy faragtak. Általában bronz alapokat használnak a Tiffany lámpabúrák és autentikus darabok megjelenítésére.

Tiffany lámpa

A New York-i Replika Múzeumban az antik darabok reprodukciói mellett számos eredeti darab is található. Az eredeti TIFFANYS darabokat a nagyközönség megtekintheti. A múzeumban Tiffany lámpaernyők széles gyűjteménye található. Louis Comfort Tiffanynak volt egy stúdiója New Yorkban, ahol ólomüveg ablakokon dolgozott. Ezek a csodálatos műalkotások a műterem másolataiban láthatók.

Louis Comfort Tiffany híres üveg- és ólomüveg művész volt, aki a leghíresebb díszítőművészet darabjait alkotta meg. Ezeket gyakran aukción adták el gazdag családoknak. Az aukciót gyakran a család személyesen szervezte. E dekoratív művészetek nagy részét az európai királyi családok vásárolták meg. Tény, hogy az üzlete annyira népszerű volt, hogy egy ideig bezárták, majd az újjáépítés után végül megnyílt. Ez a híres Carver rövid ideig szolgált a New York-i kormányban.

Louis Comfort Tiffany megalkotta az első kereskedelmi lámpát a 19. század végén. Ez a különleges lámpa még mindig látható az Egyesült Államok Kongresszusán, Washingtonban, D.C.-ben. Majdnem 100 évbe telt, mire ez a lámpa a nagyközönség számára elérhetővé vált. Majdnem három évtizeden át volt kiállítva az állami házban, mielőtt eladták egy magánvevőnek. Korábbi tulajdonosa házának nyugati szárnyára akasztotta fel a ma Salon Tiffany néven ismert terület közelében. Ma ez a népszerű ólomüveg árnyékoló a New York-i Művészeti és Design Múzeumban látható.

A Louis Comfort Tiffany által készített műalkotások egyike a tulajdonosokkal leggyakrabban elvitt tulajdonnak köszönhetően a Veteránügyi Minisztériumon keresztül biztosítottak. A New York-i Történelmi Társaságnak is van dokumentációja ezekről a nagyra becsült javakról. Az Egyesült Nemzetek Szervezetének New York-i Központjának Múzeumában egy nagyon lenyűgöző Tiffany-lámpa gyűjtemény található. A Tiffany lámpákkal felszerelt egyéb figyelemre méltó helyek közé tartozik a Washington DC-ben található Nyugati Állami Múzeum, az Amerikai Nemzeti Történeti Portré Galéria, a New York-i Művészeti és Design Múzeum, az Amerikai Történeti Múzeum, San Francisco építészete és a National Postal. Múzeum.

Louis Comfort Tiffany életével kapcsolatos információk kutatásához kiváló forrást találhat az interneten. Az első Tiffany lámpa a Tiffany & Co. huszadik századi, 18 éves elbocsátásaiból származik. Egy Samuel Simon nevű munkás két fiatal férfit fogadott fel, hogy dolgozzanak nála. Ear és William Taylor nevet kapták. Ez a két férfi lett az első pár képzett mesterember, akiket Tiffany-lámpáknak hívtak. A lámpákat a munkáltatójuk készítette a Taylor & Simon által biztosított anyagok felhasználásával.

One thought on “Kik a szakértők a Tiffany Louis Comfort lámpák javításában?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük