Hogyan állapítható meg, hogy egy Tiffany lámpa eredeti vagy hamis?

Hogyan állapítható meg, hogy egy Tiffany lámpa eredeti vagy hamis?

Az első dolog, amit egy Tiffany lámpánál keresni kell, az a patinája. A patina egy barnás réteg, amely idővel fémfelületen képződik. Az eredeti Tiffany lámpán ennek a felületnek kell lennie, különben a darab hamisítvány lehet. Ha egy lámpából hiányzik a patina, az lehet hamisítvány. Ha az üveg sima és foltmentes, akkor ez egy hiteles Tiffany lámpa lesz.

Annak megállapításához, hogy a lámpa valódi-e, nyomja meg az üveg búráját. Ha nem rejti el, akkor valószínűleg rossz. Ha nem, vigye máshova. Ha nem engedheti meg magának egy szakembert, próbáljon meg egy kis zseblámpát használni, és ellenőrizze saját maga. A rézfólia egyben védőréteg is az üvegen, ami azt jelenti, hogy nem lehet sérteni.

A jó minőségű, kézzel készített Tiffany lámpa viaszos tapintású lesz. Ez egy nagyszerű termék jele. A Tiffany lámpának lehet gerenda vagy lapátlánc fogantyúja, de a szakértők azt javasolják, hogy ragaszkodjanak a hagyományos típusú lámpákhoz. Akár modern, akár régebbi szobát keres, talál otthonának és stílusának megfelelőt. Még az 1870-es évekből származó vintage lámpát is találhatja.

Egy igazi Tiffany lámpa egy vagyonba kerülhet. De ha kevés a költségvetése, mindig befektethet egy replikába. Ezek a lámpák kiváló minőségű anyagokból készülnek, és hosszú évekig kitartanak. Akár eredetiségigazolást is kaphat. Így biztosan jó minőségű alkatrészt kap. Megfizethetőbbek, mint az igazi. Még néhány reprodukció is található, amelyek meglepően jók.

A fő különbség a valódi és a replika között a stílusában rejlik. Egy igazi Tiffany lámpa kézzel készült és több száz színes üvegdarabból készül. Vásárolhat reprodukciót vagy eredeti Tiffany-t. A másolat olyan másolat, amely nem garantált, hogy eredeti. Egy reprodukció készül egy üvegdarabból, amely már igazi Tiffany-lámpa formájú. Egy hamisítványnál nem lesznek ezek a különbségek.

Egy igazi Tiffany lámpa talpa bronzból készült. Ezek nem tömeggyártásúak. Szakképzett kézművesek készítik őket. Ha reprodukciót keres, olyan céget kell keresnie, amely eredeti technikákat és eszközöket használ. Az ilyen típusú lámpák egyike sem eredeti, és gyakran ugyanabban a gyárban készülnek. Ennek ellenére a replikák drágák lehetnek, és nem lehet bennük megbízni. Ezért fontos ellenőrizni a replika eredetiségét, hogy elkerülje a hamisítvány vásárlását.

A Tiffany lámpa búrája a fényforrás legfontosabb része. A Tiffany lámpa talpa szilárd alapból készül, hogy megakadályozza az üvegbúra lecsúszását. A jó minőségű árnyalat semmilyen módon nem lehet laza, és az anyagnak tartósnak kell lennie. A masszív és jól megmunkált alapon hosszú ideig elfér egy Tiffany lámpa. A szép befektetés. Az árnyékoló a lámpa egyik legfontosabb része, ezért fontos a minőségi alkatrész kiválasztása.

A legfontosabb dolog, amit emlékezni kell, ha Tiffany lámpával rendelkezik, az az, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az eredeti. Némelyik csak az igazi reprodukciója, de megtalálhatja az igazit, és dekorációként használhatja. A jó minőségű lámpának szép árnyékolása lesz, a jó minőségű pedig hamisítvány. A hamisítvány nem egyezik meg az árával. A replika az replika.

Egy igazi Tiffany lámpa bronz vagy vas talpú. Az alapja szilárd lesz, de a kasza alapja fa vagy cink. Ha Tiffany állólámpája van, érdemes megnézni a talpát. Ez biztosítja, hogy a lámpa eredeti legyen. Az eredetiben használt üveg vastagabb lesz, mint a reprodukcióknál. A méret mellett a kiváló minőségű Tiffany lámpa élettartama is hosszú lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük