Tiffany lámpák a konyhába

Tiffany lámpák a konyhába

A konyhai Tiffany lámpák nagyon népszerűek a mai társadalmunkban. Különböző szempontból nagyon stílusosnak és nagyon megbízhatónak tartják őket. Sok család még mindig tart néhány ilyen lámpát a konyhájában dekorációként és talán örökségként is. Sokan úgy találják, hogy ezek a lámpák a megfelelő stílust és stílust adják egy olyan helyiséghez, amelyet általában nem díszítenek vagy nem is használnak ezen a területen. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogyan használhatók ezek a lámpák örökségként.

Ha a konyhai lámpákról van szó, sokféle lámpa használható. A legtöbb meglehetősen kicsi, bár a nagyobbak léteznek. Egyesek szigorúan dekorációs célokat szolgálnak, míg mások szigorúan a praktikum miatt. Ezek a lámpák is sokféle kivitelben kaphatók. A leggyakoribb minták közé tartoznak a csillárok, asztali lámpák, falikarok, modern, rusztikus és színes ólomüvegek.

A konyha világításánál az egyik legfontosabb szempont, hogy mennyi természetes fény áll rendelkezésre. Egy jó hüvelykujjszabály, hogy egy konyhában körülbelül háromszáz órányi természetes fénynek kell lennie naponta. Egy másik dolog, amit figyelembe kell venni, hogy a legtöbb ember gyorsan főz. Tehát a konyha világításának gyorsnak és hatékonynak kell lennie. A legtöbb modern konyhában több kis és közepes méretű munkalámpa van elhelyezve a helyiségben. Ezek használhatók általános világításra vagy feladatvilágításra.

A munkamegvilágítás számos különböző helyzetben elengedhetetlen. Lehetővé teszi, hogy lássa, hol kell lennie, amikor különféle feladatokat végez, mint például zöldségek aprítása vagy a konyha takarítása. Számos különböző feladat is van, amelyeket biztonságosan elvégezhet egy lámpa segítségével. Olvashat például hagyma vagy friss zöldség vágása közben. Sokan támaszkodnak a konyhai lámpákra az ilyen típusú feladatokhoz.

Sok szakács körében népszerű választás a három vagy négy nagyméretű Tiffany stílusú lámpa. Ezek a nagy állólámpák nagyon hatékonyan biztosítanak fókuszált fényt a központi szigeten, ahol a séf tartózkodik. Ezen a felhasználáson kívül ezek a lámpák a konyha általános felső világítására is használhatók.

Az izzófej mérete szintén befolyásolja a megvilágítás mértékét. A nagy izzók általában erősebb fényt bocsátanak ki, mint a kisebbek. Ha azonban nagyon kicsi konyhát használ kis asztallal, akkor lehet, hogy nincs szüksége nagy lámpára. Ne feledje, hogy az elektromos világítás legtöbb újabb modellje nagyobb és jobb megvilágítást biztosít, mint a régebbi modellek. A több fényt adó kisebb izzók általában energiahatékonyabbak is. Valójában, ha egy jól ismert márkás terméket választ, azt tapasztalhatja, hogy az energiafogyasztás sok mennyezeti lámpatestéhez hasonlítható.

Az utolsó szempont, amelyet meg kell fontolnia, a világítási rendszerben használt izzó típusa. Sokan a halogén világítást részesítik előnyben, mert az erősebb, élénkebb fényt ad. Ha azonban a konyhájában különböző színű szekrények vannak, a volfrámkarbid általában jobb választás. Gyakran használják kiemelő világításként is. A halogén világítás hajlamos kimosni bizonyos színeket a szekrényekből és az asztalokból.

Nem számít, milyen stílusú világítást használ a konyhájában, valószínűleg számos lámpát fog találni, amelyek működni fognak. Olyanokat válassz, amelyek masszív felépítésűek és könnyen tisztíthatók. Vegye figyelembe a konyha kialakítását, és keressen olyan lámpákat, amelyek kiegészítik a teret.