Tiffany lámpák – Mennyibe kerül egy eredeti Tiffany lámpa?

Tiffany lámpák – Mennyibe kerül egy eredeti Tiffany lámpa?

A Tiffany lámpák nagyon keresettek és jelentős értékkel bírnak. Az eredeti példányok több tízezer dollárért vagy még többért is eladhatók, ritkaságtól és állapottól függően.

Tiffany lámpa vásárlásakor ügyeljen a kellő körültekintésre. A legfontosabb tényező, amelyet figyelembe kell venni ennek a terméknek a megvásárlásakor, az eredetisége.

Eredeti Tiffany lámpa ára

A Tiffany lámpák nagyon keresett dekorációs elemek, amelyek minden helyiséget elegánssá varázsolnak. Sajnos ritkák és drága beszerezni; A legtöbb eredeti Tiffany lámpa beszerzése több ezer dollárba kerül.

Bonyolult és merész formaterveikről híresek, amelyek egyszerre szépek és funkcionálisak. Gyakran természetes elemekkel, például madarak, virágok vagy egyéb motívumok díszítik – ezek a minták igazán kiemelkednek.

Egy autentikus Tiffany lámpa ára 4000 dollártól több mint 3 millió dollárig terjedhet, méretétől és összetettségétől függően. Fontos megjegyezni, hogy ezek az érmék jelentős befektetést jelentenek; Ezért csak akkor vásárolja meg őket, ha van elegendő pénze.

Ha autentikus Tiffany lámpát keres, keressen kiváló minőségű üvegbúrát és masszív alapot. Ezek a részletek különbséget tehetnek egy átlagos reprodukció és egy ikonikus műalkotás között.

Az autentikus árnyalatokat általában speciális technikával festik, amely megőrzi eredeti árnyalatukat. Ezen túlmenően ezek vastagabb üvegmaggal rendelkeznek, amelyek jobban ellenállnak a törésnek, mint a hasonló kialakítású, tömegesen forgalomba hozott változatok.

Ha nem biztos a Tiffany lámpája eredetiségében, forduljon megbízható értékbecslőhöz vagy régiségkereskedőhöz. Ellenőrizhetik a hitelességét, és segítenek eldönteni, hogy érdemes-e megvenni.

A lámpa állapota egy másik fontos tényező az érték értékelésénél. A repedt vagy sérült burkolatú lámpák általában alacsonyabb áron kaphatók, mint a jó állapotúak. A szakszerűen elvégzett javítások némileg csökkenthetik annak értékét, bár ezek a hatások általában finomak, és szabad szemmel nem mindig nyilvánvalóak.

A jó hírű régiségkereskedők általában minden általuk árusított termékhez eredetiségigazolást adnak. Ez biztosítja, hogy valódi Tiffany lámpát kapjon, nem pedig hamisítványt vagy másolatot.

Eredeti Tiffany lámpa vásárlásakor ügyeljen a sok hamisítványra és hamisítványra. Ez különösen igaz, ha olyan online aukción vagy aukcióvezetőtől vásárolja meg, amely nem garantálja, hogy eredeti.

Egy Tiffany reprodukció ára

Az eredeti Tiffany lámpa ára nagymértékben változhat állapotától és méretétől függően. Egyes modellek magasabb árakat írnak elő, mint mások, az aukciós becslések több tíz vagy akár több százezer dollárt is elérhetnek. Szerencsére manapság számos olyan reprodukció is elérhető a piacon, amelyek úgy néznek ki, mint az eredetiek.

Az egyik legkeresettebb Tiffany lámpa a Lily Pond asztali lámpa, amely rózsaszín árnyalatokkal festett, irizáló türkiz üveggel rendelkezik. Ez az ikonikus világítótest Amerika egyik ikonikus tereptárgyává és gyűjtőjévé vált, akik szállítják.

A Tiffany asztali lámpák már 200 dollárért megvásárolhatók, de bölcs dolog többet költeni, és jobb minőségű modellt kapni. Ezek jellemzően kiváló üvegeket használnak sima vakolattal, az olcsóbb preferált üvegváltozatok helyett, amelyek gépileg kezeltek és nem egységes kialakításúak.

Ezeket a lámpákat nehéz megtalálni, de tökéletes módja annak, hogy szemet gyönyörködtető díszítőelemet adjon anélkül, hogy felborítaná költségvetését. Ezenkívül nagyszerű befektetéseket hajtanak végre, mivel értékük idővel valószínűleg nőni fog.

Tiffany asztali lámpa vásárlásakor feltétlenül ellenőrizni kell az állapotát, és meg kell győződni arról, hogy nincs-e hiányzó alkatrésze. Például, ha a lámpából hiányzik a BE/KI lapát gomb vagy a húzólánc kapcsoló, akkor ez egy kopogtatás lehet. Ezenkívül keresse meg a tervező jellegzetes márkáját és stílusát; A csupa nagybetűs vagy kissé elcsúszott logók általában nem eredetiek.

Egy másik dolog, amire figyelni kell lámpa vásárlásakor, hogy a talp bronz-e. Bár sok modern reprodukció a piacon nem tartalmazza ezt a funkciót, a Tiffany lámpák még mindig ilyen típusú alappal rendelkeztek.

Az alján kívül a Tiffany lámpa valódi identitása a színárnyalatában rejlik. Ezek a remekművek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük